Sisak1V petek, 14. in soboto 15. 10. 2011 smo na ŠC  v okviru projekta Srednje poklicne in strokovne šole Krško gostili 37 dijakov in 17 učiteljev   partnerske tehnične šole iz Siska.

Izpeljali smo pester program. Goste so ob zvokih harmonike najprej sprejeli naši dijaki in člani godbe na pihala iz Kapel.

 

Na začetku srečanja je  vse udeležence poleg v.d. direktorice Alenke Žuraj Balog, ravnatelja Srednje poklicne in strokovne šole Jožeta Pavloviča in ravnatelja Tehničke škole Sisak Davora Malovića, pozdravila še podžupanja Občine Krško Ana Nuša Somrak.

Sledile so prijateljski tekmi v rokometu za  dijake, v malem nogometu pa so se pomerili še učitelji obeh šol. V rokometu so bili boljši naši dijaki,  medtem, ko so imeli več sreče v nogometu  gostujoči učitelji iz  Siska.

V nadaljevanju so si dijaki ogledali verigo spodnje-posavskih  elektrarn in TE Brestanica, ki je poleg občine Krško naš lokalni partner v projektu. V petek smo program za dijake zaključili  na Fakulteti za energetiko, kjer so  dijakom predstavili dodiplomske in magisterske programe fakultete ter možnost študija v Sloveniji.

Sobotni program smo začeli z ogledom naše šole in si ogledali  delovanje naše sončne elektrarne in izvajanje modula temeljna znanja jedrske tehnike. Program smo popestrili z ogledom Kostanjevice na Krki, pod vodstvom našega dijaka Jurija Colariča, ki je hkrati naredil veliko število lepih posnetkov našega srečanja.

Po besedah naših gostov, pa je bil ogled  GEN- ovega Sveta energije posebno doživetje.

Tu smo tudi strnili naše vtise in se na delavnicah dogovorili za nadaljnje aktivnosti dijakov in učiteljev vključenih v projekt, katerega osrednja tema je trajnostni razvoj, torej razvoj usklajen na gospodarskem in socialnem področju  s posebnim poudarkom na varovanju okolja.

GALERIJA SLIK