POVSOD LEPO, DOMA NAJLEPŠE

(na ŠC Krško-Sevnica v torek, 24. 12. 2019)

Povezovalca Erik in Marko sta obiskovalce prireditve popeljala s čarobnim novoletnim vlakom po Evropi – po krajih (Gran Canaria, Bratislava, Stuttgart, Irska in Linz), ki so jih v tem šolskem letu obiskali naši dijaki in nazaj domov – tja, kjer je naš dom in se počutimo ljubljene ter sprejete.

Celotno galerijo slik si lahko ogledate na tej povezavi:
fotoutrinki z maturantskega plesa 2019

V petek, 14. 12. 2018, smo se dijaki ŠC Krško-Sevnica odpravili na nagradni izlet v Benetke, čudovito mesto na vodi. Sprehodili smo se po adventnih beneških ulicah, preko številnih mostov, ogledali pa smo si tudi mnoge znamenitosti - Markov trg, Doževa palača, Baziliko sv. Petra, Most vzdihljajev, most Rialto, delavnico muranskega stekla … Prosti čas smo izkoristili za nakupe in oglede v trgovinicah, butikih, na mestni tržnici in na adventnih stojnicah. Ko se je zmračilo, so Benetke postale še bolj mistične in čarobne, okrašene s prazničnimi lučkami in v adventnem vzdušju. Dan, ki je bil vsekakor razgiban in poln novih doživetij ter vtisov, smo zaključili z večerno plovbo po Beneški laguni, kjer smo lahko še zadnjič občudovali pogled na veličastne Benetke. Vtisi izleta so neverjetni, smo pa za dobro vzdušje poskrbeli tako dijaki kot tudi profesorji.

 

Ana, E3A

Na naši šoli smo bili letos odlični, pridni in vzorni učenci nagrajeni z izletom v Avstrijo. V četrtek zjutraj smo se odpravili proti Borovljam na Koroškem. Po poti smo si lahko ogledali snežno idilo na prelazu, melišča, slapove...

Po nekajletnem premoru ples v maskah na naši šoli.

Ob svetovnem dnevu poezije smo prostor v avli  pred dežurno ložo spremenili v priložnostni oder za vse, ki verjamemo v moč besede. Poezija je eden najčudovitejših vzporednih svetov, kamor se lahko zatečemo vsi, se v njem udomačimo, ustvarjamo in poustvarjamo. V poeziji odseva osebna in družbena resnica, hkrati pa lahko ima moč spreminjati svet ali vsaj polepšati dan.
Namesto mikrofona  smo dijakom in dijakinjam pripravili barski stolček, saj je pesem postala plačilno sredstvo za napitek.

Strasbourg je glavno mesto francoske regije Alzacija. Je izredno velik in bogat z zgodovino. V njem je sedež evropskega parlamenta, kjer deluje 751 poslancev, in eden izmed njih je tudi Franc Bogovič, ki je tja dobrodušno povabil nekaj najuspešnejših učencev Šolskega centra Krško-Sevnica. Dobili smo priložnost, da si ogledamo evropski parlament od znotraj in smo prisotni na zasedanju.

Na zadnji delovni dan v zdaj že lanskem koledarskem letu, ko se je večina pripravljala na božično večerjo in bližajoče se praznike, so dijaki Šolskega centra Krško-Sevnica svoje male sive celice obremenjevali na čisto poseben način, in sicer z igranjem tekmovalnih računalniških iger. Borili so se  v strateški igri League of Legends in premagovali tekmece v prvoosebni igri (FPS) Counter Strike Global Offensive.

Dijaki četrtih letnikov so se od nas poslovili 22. 5. 2015. Svojo zgodbo na naši šoli so skoraj zaključili. Za dijake tretjih letnikov so G4A -  lanski zmagovalci gimnazijske predaje -  pripravili program, v katerem so morali mlajši dijaki pokazati znanje, iznajdljivost in različne spretnosti, da so si ključ zaslužili. Naj ključ še naprej simbolizira:  pripadnost šoli, pomoč sošolcem, učne procese, vzorno vedenje.  Odklepa pa naj vrata v vsak dan nove svetove različnih spoznanj, ki naj stojijo na temeljih poštenosti in ljubezni.