IMG 1122

V petek, 16. 11. 2012, in  soboto, 17. 11. 2012,  nas je obiskalo 30 dijakov in 16 učiteljev naše partnerske šole iz Siska v okviru letošnjega projekta – električni avtomobil.

 

Gostovanje je bilo zelo pestro, saj smo ga zapolnili s strokovnimi, športnimi, kulturnimi in zabavnimi  dejavnostmi.

Najprej smo spoznali projekt Tehničke škole Sisak SOELA – solarni električni avtomobil, ki sta ga predstavila ravnatelj g. Davor Malovič ter  dijak, ki je član projektne skupine.Projekt  je vreden skoraj 200.000 evrov in je  financiran s sredstvi Evropske unije, izvajali pa ga bodo v letošnjem šolskem letu.

Po predstavitvi projekta sta nas v telovadnici pozdravila direktorica in ravnatelj, nadaljevali pa smo s športnim programom, ki ga je povezoval dijak Boštjan Janežič. Naši in dijaki partnerskih šol so se prijateljsko, vendar tekmovalno, pomerili v odbojki, učitelji pa v košarki. Krški ekipi sta premagali goste in dvorano navdali z dobrimi občutki.

Popoldne smo jih popeljali na kopanje v Čateške toplice, v soboto pa je Siščane prevzel obisk Sveta energije, še posebej eksperimentalni del ter strokovno vodenje predstavnikov GEN energije.

Zaključek obiska je bil poučen, a prijeten. Obiskali smo Posavski muzej Krško,kjer smo se prepričali o povezavi naših krajev skozi zgodovino, ki jo vsakodnevno obnavlja skupna Ipusa oz. Sava.

Marjana Plavljanić