ŠOLSKA PREHRANA V ŠOLSKEM LETU 2022/2023

 

Malico v šolskem letu 2022/2023 bodo prejemali vsi, ki se bodo nanjo naročili oz. oddali prijavo na šolsko prehrano. Prijavnice sprejemamo tudi naknadno v tajništvu šole.

Pred novim šolskim letom ni potrebno oddajati vlog za uveljavljanje subvencije malice. Upoštevana bo uvrstitev v dohodkovni razred v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji na podlagi izmenjave podatkov med Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in ustrezno znižale višino cene malice. Oddajanje vlog za subvencijo malice zato ni več potrebno, razen če družina nima veljavne odločbe o otroškem dodatku ali državni štipendiji na dan 01.09.2022. Še vedno pa je potrebna prijava na malico.

Višina subvencije je določena v 25. členu Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, in sicer:

Subvencija malice pripada tistim dijakom, ki se redno izobražujejo, so prijavljeni na malico in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji, znaša:

Dohodkovni razred

Povprečni mesečni dohodek na osebo (v EUR)

Subvencija v odstotku od cene malice

Cena malice v EUR

1

do 432,67

100 %

0,00

2

od 432,68 do 545,98

70 %

0,82

3

od 545,99 do 659,30

40 %

1,64

 

 

Vsi ostali morajo plačati polno ceno malice, ki znaša 2,73 €.

DIJAŠKE IZKAZNICE

  1. šolski dan bo organizirano slikanje za dijaške izkaznice. Le-te bodo naročene za vse dijake 1. letnikov, ki se bodo slikali. Cena dijaške izkaznice bo 5,80 €, zaračunana bo na položnici za mesec september. Za tiste, ki se ob vpisu ne bodo slikali, bo poskrbljeno v začetku septembra.

Dijaške izkaznice služijo za dokazovanje statusa in uveljavljanju dijaških popustov, še posebej pomembne pa so za dijake, ki se bodo prehranjevali na šoli, saj bodo s to izkaznico prevzemali obrok v kuhinji.

 

NAVODILA ZA ODJAVO MALICE objavljeno na šolski spletni strani

 

ODJAVA MALICE

Malico je potrebno odjaviti do 9. ure za naslednji dan.

Malico lahko odjavite na tri načine:

  • Na spletni strani lopolis.si s pomočjo uporabniškega imena in gesla vstopite na portal Lo.polis, odprete zavihek eRestavracija, Odjave in odjavite malico za želeni datum.
  • Osebno v tajništvu šole.
  • V izrednih primerih, ko niste v šoli in doma ne morete odpovedati malice po spletu, lahko malico odpoveste preko SMS sporočila, na tel. 031/610 986, s klicem na tel. Št. 07/ 49 06 400 ali sporočilom na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

OPOZORILO

Bodite še posebej pozorni pri pravočasni odjavi malice za tiste dni, ko ne želite malicati. V primeru, ko malice ne boste odjavili, pa je ne boste prevzeli, boste malico morali plačati v polni ceni 2,73 €. Zakon o šolski prehrani namreč določa, da morate dijaki, ki ne prevzamete naročenega obroka, ceno tega obroka v celoti poravnati, ne glede na subvencijo.

V primeru izredne odpovedi malice do 9.00 za tekoči dan, bo v skladu z Zakonom o šolski prehrani malica zaračunana v znesku, kot da je bil obrok prevzet.

 

UPORABNIŠKO IME IN GESLO

S pomočjo uporabniškega imena in gesla, ki ga bodo dijaki prejeli 1. šolski dan, boste vstopali na portal LO.polis:

  • V zavihku eRestavracija, Odjave, odjavljate malico.
  • V zavihku eRestavracija, Realizacija, spremljate na svojem računu realizacijo.

 

Vsi, ki boste imeli kakršne koli težave z dijaškimi izkaznicami (nedelovanje, poškodbe, izguba), se javite v tajništvu šole. Enako velja za uporabniška imena in gesla za dostop do portala Lo.polis.

 

Marjeta Sodec

tajnik VIZ