00Z leve Domen Peklar, Gašper Vidmar, Žiga Kralj, Lenart Kolić, Benjamin Bogovič, Tomislav Haring in Anton Glogovšek na državnem tekmovanju iz gradbene mehanike.

 

Na fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani je 16. maja 2018 potekalo 24. državno tekmovanje iz gradbene mehanike za dijake tretjih in četrtih letnikov gimnazij in srednjih strokovnih šol. Tekmovanja so se pod mentorstvom Erike Broz Žižek in Francija Uduča udeležili dijaki drugega in četrtega letnika Gimnazije Krško in tudi dijaki tretjega in četrtega letnika Srednje poklicne in strokovne šole Krško. Tekmovalci so dve uri napenjali možgane in praktične statične probleme opisovali z matematičnimi enačbami, ki so jih tudi uspešno rešili. Med nestrpnim čakanjem na rezultate so nam misli preusmerili v konstrukcijsko prometnem laboratoriju, kjer smo si ogledali natezni preizkus deske iz bukve in postopek določanja natezne trdnosti smrekovih desk, kot enega izmed najpogostejših lesnih gradiv.

Po kosilu smo nestrpno čakali na razglasitev rezultatov. Z velikim aplavzom smo čestitali Lenartu Koliću (S4B) in Antonu Glogovšku (S4B), ki sta prva dijaka Srednje poklicne in strokovne šole, ki sta osvojila zlati priznanji na tem tekmovanju.

Na državno tekmovanje so se uvrstili še dijaki Gimnazije Krško Tomislav Haring in Benjamin Bogovič (oba G2A), Domen Peklar in lanski podprvak na tem tekmovanju Žiga Kralj (oba G4A) ter dijak Srednje poklicne in strokovne šole Krško Gašper Vidmar (S3A), ki so prav tako pokazali zavidljivo znanje in osvojili srebrna priznanja.

Iskrene čestitke veljajo vsem dijakom, ki so zelo uspešno zastopali Gimnazijo Krško in Srednjo poklicno in strokovno šolo Krško na državnem tekmovanju iz gradbene mehanike.

Mentorja: Erika Broz Žižek in Franci Uduč