Na podelitvi spričeval splošne mature 2019 v dvorani v parku se je tudi letos zbralo lepo število dijakov, njihovih staršev, sorodnikov, drugih gostov in učiteljev Gimnazije Krško. Skozi program, ki se je pričel s pesmijo »Bodi najboljši, kdorkoli že si« (Douglas Malloch), sta nas popeljali Nina in Martina, ki je poskrbela tudi za glasbene točke. Po prijetnih govorih ravnateljice Erne Župan Pirkovič, razrednika Daniela Prše, župana Krškega Mirana Stanka ter seveda tajnika splošne mature Janeza Firbasa so na vrsto prišli maturantje, da končno prejmejo spričevala. Najbolje so se odrezali Dea Fackovič Volčanjk, Gašper Letnar, Domen Tomše, Kristina Hafner, Žan Dobrovnik in Klemen Vovk.

Posavski obzornik: Slovo maturantov krške tehniške gimnazije

Ob tej priložnosti sva z ravnateljico podelila priznanja tudi dijakom, ki so na naši šoli prispevali še nekaj več, bodisi na tekmovanjih, šolskih prireditvah, projektih, dijaški skupnosti ali na drugih področjih. Zahvalo za trud in odlične osebne kvalitete so prejeli Dea Fackovič Volčajnk, Gašper Letnar, Katja Omerzel, Žan Dobrovnik, Tina Planinc in Benjamin Urek.

Pred skupinskim fotografiranjem pa sta nas z govorom presenetila dijakinja Tina Planinc in dijak Žan Dobrovnik, ki sta se zahvalila profesorjem, staršem in razredniku za vso podporo skozi štiriletno obdobje na naši šoli.

Vsem uspešnim dijakom in dijakinjam iskreno čestitamo!

razrednik G4A, Daniel Prša