IMG 20191030 145915Med jesenskimi počitnicami, natančneje 29. in 30. oktobra 2019, se nas je 41 dijakov in dijakinj Šolskega centra Krško-Sevnica odpravilo na ekskurzijo v Nemčijo, natančneje v Stuttgart. Dne 29. 10. 2019 smo se dijaki zbrali ob eni uri zjutraj pred šolo in se odpravili proti naši destinaciji. Po zelo dolgi vožnji, med katero smo tudi spali, smo končno prispeli v Stuttgart, kjer smo si najprej ogledali muzej  Porsche, v katerem smo preživeli dobri 2 uri.

V njem smo si ogledali tako starejše modele avtomobilov kot tudi novejše. Po končanem ogledu je sledil še ogled muzeja Mercedes-Benz. Tudi v njem smo preživeli 2 uri. Najprej smo si ogledali njihovo zgodovino oziroma razvoj njihovih vozil, nato pa še prevozna sredstva, ki so se uporabljala nekoč, danes pa jih vidimo le na razstavah, v muzejih ali na posebnih dogodkih. Sledil je ogled televizijskega stolpa in mesta  z  višine 150 metrov. Zvečer smo se odpravil  v središče mesta, natančneje v peš cono, in si privoščili topel obrok. Nato pa smo se vrnili v hostel, kjer je sledilo druženje do poznih ur.

Zjutraj smo se zbudili okoli sedmih, pojedli zajtrk in se z avtobusom odpeljali do živalskega in botaničnega vrta, kjer smo videli veliko različnih živali in rastlin. Po triurnem ogledu smo se z avtobusom odpeljali v Dachau. Ogledali smo si muzej koncentracijskega taborišča, v katerem smo spoznali zgodovino temačnih dogodkov iz preteklosti. Med ogledom smo lahko spoznali, kako težko in nečloveško je bilo življenje v taborišču. Polni lepih vtisov in novih spoznanj smo se odpravili proti domu. Spoznali smo razvoj avtomobilske industrije, videli prestižne modele jeklenih konjičkov, zanimivosti modernega mesta, živalski in rastlinski svet v urejenem živalskem vrtu in prostore, v katerih so se dogajale temačne zgodbe, ki so nam lahko v opomin tudi v današnjih nemirnih časih. Ekskurzija je bila odlična, poučna in zabavna!

Luka Mlakar, G2A

 

V Stuttgartu smo se imeli zelo lepo. Vzdušje je bilo prijetno in sproščeno, kljub mrzlemu vremenu, ki pa nam ni prišel do živega.
Teja, G3A