Varna mobilnost na ŠC Krško-Sevnica

 Na Šolskem centru Krško-Sevnica se že nekaj let ukvarjamo z varno mobilnostjo. V mesecu septembru organiziramo teden mobilnosti, pri kateri nam pomaga tudi občina Krško. Prav tako smo tudi vključeni v projekt »Dijak dijaku za varno mobilnost«, katerega že tretje leto izvajamo z našimi dijaki, pod mentorstvom prof. Franca Štokarja in prof. Mateja Vučajnka. V omenjenem projektu smo vključeni kot regijsko središče in smo povezani z osmimi šolami. »Kaj veš o prometu« je tudi eno izmed tekmovanj na katerih sodelujemo in žanjemo odlične uspehe. Imamo večletne državne prvake s teh tekmovanj pod mentorstvom prof. Franca Štokarja.   

 

Dijak dijaku za varno mobilnost

S projektom se ukvarjamo od leta 2017. V projektu sodelujeta 2 mentorja in trenutno 25 dijakov. S tem projektom želimo prikazati in razširiti varnost v prometu in s tem zmanjšati število prometnih nesreč in udeležencev v nesrečah.

Na šoli imamo klub, v katerem se mesečno srečamo z dijaki in debatiramo o varnosti v prometu. Kot regijsko središče vsako leto organiziramo regijsko srečanje, na katerem se običajno zbere okoli 100 dijakov iz 8 šol.

V okviru projekta sodelujemo z AMZS, Avto šolo Prah, Rdečim križem, inštruktorji varne vožnje, zavodom vozim …

 

POVEZAVE: 

Regijsko srečanje 2018.

https://www.sc-krsko.si/index.php/spss/1122-projekt-dijak-dijaku-za-boljso-mobilnost

Regijsko srečanje 2019

https://www.sc-krsko.si/index.php/spss/1267-regijsko-srecanje-na-racelandu-v-okviru-projekta-dijak-dijaku-za-varno-mobilnost