PLAKAT LANV popoldanskih urah smo na omenjeni dan na našem Šolskem centru organizirali Rocket League turnir na daljavo. Sodelovale so ekipe iz OŠ Sevnica z ekipo Bots, OŠ Blanca z ekipo Blanca, OŠ Leskovec pri Krškem in OŠ Podčetrtek z ekipo Posavje, OŠ Brežice s Team Vaxity in The Black Hole ter srednješolske ekipe Stereo Madness, Avengers s tekmovalci iz OŠ Cerklje in Srednje ekonomske šole Novo mesto, Profesorji, YEET, Zek zek, Prša4Desus ter Nemščina vsepovsod. V dveh predtekmovanjih, osnovnošolskem in srednješolskem, so ekipe s tremi tekmovalci igrali na način Best of 3. V prvem krogu sta zmagali ekipi Bots v osnovnošolskem in Nemščina vsepovsod v srednješolskem turnirju.

Po predtekmovanju je sledil glavni turnir s sodelovanjem šestih ekip, v kateri se je igralo na način najboljše med tremi, finale pa najboljše med petimi. V finalu so so bili Bots, Posavje, Zek zek, Nemščina vsepovsod, Prša4Desus in Stereo Madness. Absolutni zmagovalec s tremi zmagami je bila srednješolska ekipa Zek zek (easy win!) z gimnazijcema Davidom in Adamom ter dijakom računalniškega tehnika Janom. Premagali so ekipo Nemščina vsepovsod z gimnazijci Oskarjem, Tinom in Luko. Vsi sodelujoči v glavnem turnirju prejmejo praktične nagrade bodisi po pošti oz. na šoli. Posnetke zaslona s turnirja si lahko ogledate v galeriji. 

 

Turnir so pripravili dijaki 3. letnika računalniškega tehnika z dijakoma 2. letnika tehnika računalništva in 3. letnika programa elektrotehnika. To so: Jan, Tilen in Blaž ter Alex in Liam. Dijaki so pred velikim turnirjem ustvarili pogovorne kanale v Discordu za vse tekmovalne ekipe, pripravili navodila za vključitev ekipe v turnir, med turnirjem pa strokovno komentirali stream nekaterih tekem, kar si lahko ogledate na: 

 

 

Zahvaljujem se vsem sodelujočim ekipam dijakov in učencev ter vodstvom in svetovalnim službam na osnovnih šolah. Če se kaj ni speljalo po načrtih, se bo naslednjič. Ste za en revanš? info.: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali kar v Discordu. Saj veste, kje!


Zapisala in oblikovala Andrej in Svetlana