IMG 3321V ponedeljek, 12. 7. 2012, je potekala ob Dvorani v parku slovesna podelitev maturitetnih spričeval splošne mature Srednje šole Krško. Naklonjeno vreme je v lepem ambientu le še dodatno polepšalo zelo prijetno vzdušje, ki so mu botrovali odlični rezultati gimnazijcev ter zelo lep obisk in podpora njihovih družinskih članov. Splošno maturo je namreč prvič opravljalo vseh devet dijakov in vsi so bili uspešni. Veseli nas, da so torej prav vsi uspešno opravili zrelostni izpit že v spomladanskem roku in tako izpolnili pogoje za študij.

Razredničarka Sabina Kumer je s pomočjo sodelavcev svojim dijakom pripravila v morske motive obarvano slovesnost, pri čemer je dijake pogostila tudi s sladkimi dobrotami, ki so se tekom štirih let izkazale kot dobra motivacija za učenje matematike, na kar jih je spomnila v svojem prisrčnem govoru. Poudarila je prijetnost, zgovornost in odkritost dijakov te generacije ter lepe trenutke, ki so jih skupaj preživljali tudi v obšolskih dejavnostih na Idrijskem, v Benetkah, Münchnu, Stuttgartu in na Olibu. S svojim odgovornim obnašanjem so bili šoli pri tem vedno v ponos.

Čestitala jim je za dosežen uspeh na maturi in jim zaželela, da se pogumno vržejo v nove pustolovščine, gledajo naprej in življenje jemljejo brez predsodkov, z vsem, kar jim ponuja.

Staršem se je zahvalila za potrpežljivost, prijetno sodelovanje ter za zaupanje, da je lahko njihove otroke po svojih najboljših močeh vodila po poti vse do mature. Zahvalo je izrekla tudi sodelavcem, saj jim je s skupnimi močmi uspelo »pripeljati barko s celo posadko v pristan.«

Dijakom so bila slovesno podeljena maturitetna spričevala, najboljšim in odličnim skozi vsa štiri leta pa še knjižne nagrade ter slovenske zastave.

Zbrane na prireditvi so nagovorili tudi ravnatelj Jože Pavlovič, podžupanja občine Krško Ana Somrak, predstavnik staršev Ivan Pavlek ter tajnik ŠMK Janez Firbas, ki je zbranim sporočil še eno razveseljivo informacijo, namreč, da je dodatni izpit ob poklicni maturi opravilo tudi vseh osem prijavljenih maturantov poklicne mature.

V vlogi moderatorja in glasbenika se je ponovno izkazal naš gimnazijec Marko Rudman.

Po dobro opravljenem delu želimo dijakom čudovite in srečne počitnice po njihovih željah, kajti, kot pravi Pavček: »Sreča ni v glavi in ne v daljavi, ne pod palcem skrit zaklad. Sreča je, ko se delo dobro opravi in ko imaš nekoga rad.«

Veronika Gradišek