Na precej hladno decembrsko jutro smo se v soboto, 4. 12. 2021, odpravili na trening. Ob 7.uri smo z avtom in kombijem odšli proti naši začetni točki pohoda, kamor smo prišli okoli devete ure.

S pohodom smo začeli razdeljeni na dve skupini. Bronasti Mepijevci smo se najprej odpravili proti Lindeškem gradu, srebrno- zlati pa proti Stenici. Najprej smo približno 1 kilometer hodili po ravni poti, nato pa se po bolj strmi poti povzpeli na grad Lindek, kjer smo imeli prvo točko. Grad je bil v ruševinah, je imel lep razgled na okolico. Tam smo se slikali in posneli, nato pa se spustili v dolino. Po spustu smo prišli do manjšega ribnika ter po dolini nadaljevali pot do Lindeškega slapu, ki je bil naša druga točka. Slap smo si ogledali tudi od bližje, naredili nekaj slik, se posneli in nadaljevali pot. Od tam smo se strmo povzpeli do makadamske poti, kjer smo se za kratek čas izgubili, nato pa vseeno po najbližji možni poti prišli do tretje točke, Špičastega vrha, kjer smo imeli malo daljši postanek za malico. Od tam smo se povzpeli na Kislico, ki je bila naša četrta točka. Ob vzponu je naraščala količina snega in se nižala temperatura ozračja. Sneg je bil ravno pravšnji za delanje snežnih kep, zato smo ga za to tudi izkoristili, saj smo se na poti do Kislice kepali in si tako še razvedrili pot. Od vrha smo se spustili do pete točke, Sabininega stolpa, kjer smo se spet ustavili za malo dlje časa. Od tam smo pot nadaljevali po grebenu in se po približno 500 metrih hoje strmo spustili v dolino do korita ob travniku, kjer je bila šesta točka. Po kratkem postanku smo se spet strmo povzpeli do makadamske poti, po kateri smo hodili nekaj časa, dokler nismo zavili ostro na desno in smo še malo hodili po poti. Višina snega se je z vzpenjanjem spet višala. Ko se je pot končala, smo se začeli zelo strmo vzpenjati na greben Stenice. Velika količina snega, strm naklon in spolzka površina so nam oteževali vzpon. Ko smo prišli na greben, smo ugotovili, da moramo pohiteti, ker se je začenjalo temniti. Večina nas je imela obutev zaradi visokega snega premočeno, kar nam je še bolj otežilo hojo. Ko smo prišli na vrh Stenice, smo pri Andraževem stolpu, naši sedmi točki, imeli kratek postanek. Tam smo naredili še nekaj skupnih slik in nadaljevali pot. Z vrha smo se spustili po grebenu do točke 8, kjer je bila na drevesu obešena delno raztrgana slovenska zastava. Pri njej smo se posneli, ko smo zapeli slovensko himno in nato hitro nadaljevali s hojo. Ker se je že hitro temnilo, smo deveto točko preskočili in se po gozdni cesti odpravili do točke, kjer nas je čakal kombi. Vmes smo zgrešili pot, po kateri bi se morali spustiti, zato smo se malo pozneje spustili po strmem bregu do ceste, kjer nas je čakal kombi. Ko smo prišli na cilj je bilo zunaj že zelo temno in smo morali uporabiti luči.

Do kombija smo prišli okoli 17.ure. S kombijem smo se odpeljali do malo nižje točke, kjer je bil še avto in se nato odpravili domov. V Krško smo prispeli okoli 19 ure. Trening je trajal približno 8 ur,prehodili smo 15 kilometrov in naredili skupno 1000 metrov vzpona.

Jaka Cerjak