1V petek,2.12.2022, smo imeli že četrto svečano podelitev na gradu Rajhenburg, na kateri so krški Mepijevci prejeli priznanja na srebrni in bronasti stopnji  Mednarodnega priznanja za mlade. S prizadevnostjo na področju prostovoljstva (skrb za živali, nudenje učne pomoči drugim v času korone, pomoč v knjižnici, soudeležba v organizacijskih dejavnostih plezalnega kluba in v skavtstvu), na področju veščin (učenje kovaštva, računalniškega slikanja, hitrostnega sestavljanja Rubikove kocke, programiranja, numizmatike, branja,…) ter na področju izboljševanja športnih dosežkov so si v zadnjem letu Gašper Žigante, Ema  Kežman, Neja Avsec, Jaka Cerjak ter Vital Kortnik zaslužili priznanje na prvi, bronasti stopnji,  Gašper Ružič, Rok Vintar, Jan Kozole, Marko Mlakar in Žan Kos pa na drugi, srebrni stopnji.

Priznanja sta jim podelila krški župan Miran Stanko ter koordinatorka Nacionalnega urada MEPI Neda Kajfež Ambrožič. Z govorom je prisotne počastil tudi ravnatelj Srednje šole Krško Jože Pavlovič, mentorjema v Mepi programu Alenki Špan in Mateju Mlakarju pa je bila s strani Nacionalnega urada podeljena plaketa za posebne dosežke na področju Mepi pustolovskih odprav in Mepi mentorstva.

Dogodek smo zaključili s prijetnim druženjem ob vrhunski kulinariki restavracije Rajhenburg, s svojimi glasbenimi vložki so ga dodatno obogatili kar nagrajenci sami, vrhunec večera pa je predstavljal nastop izjemne violinistke, Krčanke Žive Letnar, ki je nastopala namesto in za svojega brata, Mepi zlatnika Gašperja Letnarja, dogodka se je udeležil tudi naš drugi zlatnik Matic Plevanič, veseli smo bili obiska in čestitk staršev in sorodnikov, inštruktorjev ter predstavnikov PD Videm Krško. Pred samo podelitvijo je s svojimi ekskluzivnimi potopisnimi utrinki nagrajence navdušil popotnik in neutrudni iskalec neprehojenih poti Silvo Rožman, kar sta prejemnikom za nagrado omogočila mentorja. Prepričani, da se na podobnem dogodku snidemo tudi v naslednjem letu, Mepijevci že snujemo načrte za mednarodne pustolovske odprave, ki jih bomo v kratkem predstavili širši množici na spletni strani http://mepikrsko.si

EKIPA MEPI KRŠKO