Slika1V torek, 17. 1. 2023, smo imeli na naši šoli dan, ki smo ga poimenovali Tržnica študijskih programov in možnosti zaposlovanja. K nam je prišel g. Seneković iz Vpisne službe Maribor, ki je dijakom predstavil vpisni postopek na študij in najpogostejše napake ter zmote glede vpisa na fakultete.

V nadaljevanju smo v telovadnici organizirali ogled Tržnice študijskih programov za dijake 3. in 4. letnikov. Prišli so predstavniki 15 fakultet in tudi z Zavoda za zaposlovanje, Poklicne gasilske enote Krško, s Policije in Slovenske vojske ter iz Študentskih domov v Ljubljani. Na stojnicah so se predstavljale fakultete in višje šole iz lokalnega okolja in tehniške fakultete, kamor se vpisujejo naši dijaki. Sodelovale so: Fakulteta za računalništvo in informatiko LJ, Fakulteta za strojništvo LJ, Fakulteta za elektrotehniko LJ, FERI, Biotehniška fakulteta, Univerza v Novem mestu (s štirimi članicami), Fakulteta za turizem MB, Fakulteta za energetiko MB, SIC Brežice – Višja šola, FIŠ NM, VSŠ Grm, VSŠ ŠC NM.

V petek, 20. 1. 2023, pa smo z zaključnimi letniki obiskali sejem Informativa 2023 – sejem izobraževanja in zaposlovanja. Na Gospodarskem razstavišču so se predstavljale fakultete in višje šole s svojimi študijskimi programi, teh je več kot 250. Prav tako so bili tam nekateri predstavniki tujih fakultet, odvijal se je tudi spremljevalni program. Na stojnicah so dijake nagovarjali večinoma študenti, kar je dijakom vedno všeč, saj dobijo informacije o življenju in delu iz prve roke.

zapisala Sabina Žulič