šolskoTekmovanji POLIGLOT in POLIGLOT 3 za dijakinje in dijake srednjih poklicnih in strokovnih šol organizira Šolski center Velenje, letos bo to že 15.tekmovanje iz znanja angleščine. Na naši šoli smo šolsko tekmovanje organizirali v torek, 28.2., na Srednji šoli Krško in v četrtek, 1.2., na Srednji šoli Sevnica. Zanimanje za tekmovanje je bilo veliko predvsem med dijakinjami in dijaki poklicnih programov, kjer skupaj tekmujejo vsi letniki, pokazati pa so morali znanje iz besedišča, slovnice, rabe jezika in bralnega razumevanja. Med dijaki 3.letnikov in 2.letnika PTI je bilo zanimanje malce manjše, tudi oni so morali pokazati znanje v malo zahtevnejših nalogah na istih področjih kot njihovi sovrstniki iz poklicnih programov, oboji pa so morali poznati tudi idiome s področja športa. 
Najboljša na šolskem tekmovanju POLIGLOT 3 je bila Hana Čepin s Srednje šole Sevnica, najboljši na tekmovanju POLIGLOT pa Niko Preskar s Srednje šole Krško. Na državno tekmovanje POLIGLOT 3, ki bo 1.4. v Velenju, so se poleg Hane uvrstili še Matej Hlebec, Klemen Bohorč, Lana Rekić, Jasmin Krsna Juratovec in Žiga Bajc. Državnega tekmovanja za strokovne šole, ki bo 18.3. v Mariboru pa se je poleg Nika uvrstil tudi njegov sošolec Mark Strgar. 
Vsem želimo, da se na državnem tekmovanju, kjer bodo pisali tudi naloge pisnega sporočanja in slušnega razumevanja, odlično odrežejo.
 
Aktiv tujih jezikov