nagradni2023

V petek, 14. 4. 2023 smo po treh letih premora zaradi pandemije korona virusa ponovno organizirali nagradni izlet za najuspešnejše »obraze« našega šolskega centra.

Okoli 7. ure zjutraj smo se zbrali pred šolo, prevzeli malico ter odrinili proti Celovcu, kjer smo se nato v dobrih dveh urah sprehodili po velikem delu sveta, ki se v obliki miniaturnih replik svetovnih znamenitosti nahaja v Minimundusu.

Lahko smo se slikali zraven Eifflovega stolpa in Kipa svobode, opazovali vzlet raketoplana Atlantis na Floridi, poklicali prijatelje preko britanske telefonske govorilnice, se čez puščavo odpravili v Jordanijo in njeno zgodovinsko mesto Petra, ustavili pred Belo hišo, se pridružili obredu v Tadž Mahalu ali Hagiji Sofiji ter spili kavico ob pogledu na naše Blejsko jezero. Po ogledu miniaturnih znamenitosti smo pojedli kosilo in se predali lepotam mesta.
Sledila je vožnja do nove lokacije....
Ogledali smo si najvišji leseni stolp na svetu -  Pyramidenkogel. Stolp, ki v višino meri kar 100 metrov, je bil zgrajen na Jedvovci, 851 metrov visokem hribu, ki se nahaja v neposredni bližini glavnega mesta avstrijske Koroške -  Celovca. Da smo se povzpeli na vrh samega stolpa, smo lahko uporabili dvigalo ali pa se povzpeli po 441 stopnicah. Na samem vrhu nas je pričakal precej klaveren razgled, saj nas je spremljalo deževno in megleno vreme. Pyramidenkogel je znan tudi po svojem toboganu, na katerem dosežeš tudi do 25km/h, vendar ta zaradi slabega vremena ni deloval.
Ko smo se ponovno vsi zbrali na avtobusu, smo se odpravili na zadnjo lokacijo, nekoliko stran od Beljaka. Ob vznožju ruševin gradu Landskron so nas že pričakali vodniki Opičje gore, na kateri se nahaja 179 japonskih makakov. Vodniki so nas peljali po opičjem rezervatu in nam pripovedovali o njegovem pomenu in nastanku,  razložili so nam tudi okoliške mite, legende in govorice. Po zaključku ogleda Opičje gore smo se zbrali za zadnjo skupinsko fotografijo ter se odpravili proti domu.

Vsi bi se radi zahvalili profesorjem spremljevalcem za dobro družbo in  tudi  vodstvu šole, da je po letih premora obudilo nagradni izlet. Bilo je super in upamo še na več takšnih izletov.

VAŠI OBRAZI ŠOLE

Erik Vladimir SImić