Športni dan 2023V ponedeljek, 29. 5. 2023, se je na naši šoli odvijal spomladanski športni dan. Dogajanje je bilo pestro. Dijaki so se lahko prijavili na eno od štirih ponujenih športnih aktivnosti: namizni tenis, turnir trojk v košarki, nogometni turnir in plavanje.

Turnir trojk je potekal v šolski športni dvorani, svojo ekipo je prijavilo pet oddelkov, šesta trojka pa je bila iz vrst profesorjev. Dijaki so se pomerili tudi s profesorsko ekipo. Najboljše tri ekipe so se razvrstile takole:

1. mesto: S3A (Ian Kolman, Svit Rožman, Jakob Volčanšek)

2. mesto: S1CDE (Žibert, Kramžar, Muršič, Zupančič)

3. mesto: E2C (Breznikar, Juratovac, Miklavčič) 

Na namizni tenis, ki je potekal v športni dvorani, se je prijavilo 32 dijakov, ki so bili razdeljeni v šest skupin, kjer je vsak odigral z vsakim dva niza. Vsaka skupina je dobila zmagovalca, ki se je uvrstil v finale, dva dijaka pa sta se uvrstila v finale po številu točk. Osem finalistov se je pomerilo v izločilnih bojih in na zmagovalne stopničke so se vrstili:        

  1. Rok Vintar, S3A

  2. Uroš Šmajgl, S2A

  3. Adrian Luštek, E2C

Na nogometni zelenici se je pomerilo sedem razrednih ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. Najprej so se pomerili v skupinah vsaka ekipa z vsako, po dve ekipi iz vsake skupine sta se uvrstili  v finale, kjer so se razvrstili takole:            

  1. ekipa S3A

  2. ekipa S2A

  3. ekipa E/S1PTI

Četrta aktivnost je potekala na bazenu v Brestanici, dijaki in dijakinje so na začetku pokazali svoje plavalne sposobnosti s tem, da so preplavali 50-metrsko razdaljo v bazenu, sledilo je kopanje in vodne igre. Hkrati pa je ob bazenu potekal tudi turnir v odbojki na mivki.

Športni duh je prevladoval v športni dvorani, na nogometnem igrišču in na bazenu, medtem pa so v šolskih učilnicah napenjali male sive celice maturanti.

Zapisala Mateja Traven