Odlični šahistiOb svetovnem dnevu športa, 31. maju, so na Šolskem centru Krško-Sevnica pripravili medgeneracijski šahovski turnir, na katerega so povabili svoje dijake in profesorje šahiste, bivše dijake in zaposlene ter člane njihovih družin. Na šoli imajo namreč nekaj dijakov in učiteljev, ki prihajajo iz družin z odlično šahovsko tradicijo in to je bila lepa priložnost, da se pomerijo med sabo in s prijatelji.

V prijetnem vzdušju je 16 tekmovalcev odigralo sedem krogov v tempu pospešenega šaha. Bilo je veliko zanimivih in napetih iger, premišljenih potez, nekaj presenečenj in zasukov, na koncu pa so prva tri mesta med posamezniki zasedli bivši dijak Klemen Zupančič, pomočnik ravnatelja Štefan Mavrek in gostujoči član ŠK Krško Kristjan Kodrič Plevnik. V kategoriji družin so se pomerili Mavrekovi, Zorko/Zupančičevi, Radejevi in Gradiškovi, največ točk pa sta zbrala oče in sin Štefan in Gal Gabriel Mavrek.

Med oddelki so se turnirja najbolj številčno udeležili dijaki drugega letnika gimnazije.

Zbrane je nagovoril tudi Hilmija Ahmatović iz ŠK Krško in jih povabil, da se pridružijo aktivnostim njihovega kluba. Nagrade in pokale je podelil pomočnik ravnatelja Štefan Mavrek, ki je v imenu šole vsem sodelujočim čestital in se jim zahvalil za udeležbo, udeleženci pa so izrazili željo, da se podoben dogodek še kdaj organizira.

REZULTATI TURNIRJA »ŠAH POVEZUJE«, 31. 5. 2023

 

POSAMEZNIKI (najboljši od 16):

 1. mesto: Klemen Zupančič
 2. mesto: Štefan Mavrek
 3. mesto: Kristjan Kodrič Plevnik
 4. mesto: Hilmija Ahmatović
 5. mesto: Pika Radej
 6. mesto: Borut Jan Ružič
 7. mesto: Filip Radej
 8. mesto: Gal Gabriel Mavrek

 

DRUŽINE:

 1. mesto: DRUŽINA MAVREK
 2. mesto: DRUŽINA ZORKO/ZUPANČIČ
 3. mesto: DRUŽINA RADEJ
 4. mesto: DRUŽINA GRADIŠEK

 

Zapisala: Veronika Gradišek