maturanti2023V ponedeljek, 10. 7. 2023, smo v Dvorani v parku slovesno podelili spričevala splošne mature dijakom tehniške gimnazije in dijakom, ki so maturo opravljali kot peti predmet v spomladanskem roku. Splošno maturo je prvič opravljalo 9 dijakov razreda G4A in prav vsi so bili uspešni, v Sloveniji jih jo je opravilo 91,6 odstotka. 

Tajnik ŠMK Janez Firbas je občinstvu predstavil potek zrelostnega izpita. Gimnazijci so letos poleg obveznih predmetov - matematike, slovenščine in angleščine, prav vsi izbrali fiziko, osem jih je izbralo elektrotehniko in eden geografijo. Poleg njih je tudi  15 kandidatov iz SSI opravljalo dodatni izpit ob poklicni maturi, uspešnih je bilo 10. 

Dijake in ostale goste sta slavnostno nagovorila in jim ob opravljenem zrelostnem izpitu čestitala gospod Jože Pavlovič, direktor ŠC Krško-Sevnica, ter župan mestne občine Krško gospod Janez Kerin. Najboljšima dijakoma Matiji Felicijanu in Lauri Cizerle sta podelila tudi knjižne nagrade. 

Priznanje in knjižno nagrado sta od razrednika  prejela tudi dijaka, ki sta bila vsa 4 leta odlična, Nejc Cajner in Laura Cizerle

Prireditev je suvereno odvodil David Judež iz G2a, izvedel je tudi glasbeno točko s trobento. Za drugo glasbeno točko pa je poskrbel mladi nadarjeni klarinetist Jakob Pavlovič.

Vsem maturantom izrekamo iskrene čestitke in jim želimo veliko sreče na njihovi nadaljnji poti.

Daniel Prša

fotografije: SŠ Krško in Posavski obzornik