Bozic2023 22V petek, 22. 12. 2023, so dijaki Srednje šole Krško in Srednje šole Sevnica ter zaposleni napolnili šolsko telovadnico ter prisluhnili programu. Ob bližajočih se praznikih nas je nagovoril pomočnik ravnatelja ŠC Krško-Sevnica gospod Štefan Mavrek ter z nami delil spomine na leto 1990. Še posebej pa smo bili počaščeni, da nas je obiskal in nagovoril gospod Janko Kerin - župan mestne občine Krško.

Podoživeli smo prelomne zgodovinske dogodke, ki so se dogajali pred triintridesetimi leti ter se poslovili od koledarskega leta 2023. Poudarili smo, da plebiscit za samostojno in neodvisno Republiko Slovenijo še danes pomeni prelomno točko za slovenski narod in da smo Slovenci na dan plebiscita pokazali največjo mero enotnosti v svoji zgodovini. Pohvalili smo se tudi z volilnim rezultatom  v sevniški občini, kjer je proti samostojnosti glasoval le 1,1 % vseh volilnih upravičencev, kar je bil celo najboljši rezultat med vsemi slovenskimi občinami.

Tudi minulo leto ni bilo običajno leto, saj so Slovenijo prizadele številne naravne katastrofe, a smo Slovenci znova dokazali, da se znamo povezati in pomagati ljudem v stiski.

V pripravo in izvedbo prireditve je bilo vključenih več kot 100 dijakov in dijakinj obeh šol ter nekaj mentorjev.

Del prireditvene scene smo posvetili bližajočemu se prazniku, to je dnevu samostojnosti in enotnosti, v preostalem delu pa smo skušali pričarati utrip prihajajočih božičnih in novoletnih praznikov.

Pri pripravi in izdelavi predmetov za sceno smo uporabili večinoma naravne materiale. Nekaj materiala za dekoracijo nam je podarila tudi cvetličarna Lilija, za kar se jim lepo zahvaljujemo.

Prisluhnili smo tudi izvirnim voščilom, nasvetom ter mislim naših dijakov ob praznikih, ki so jih ustvarili samo za nas. Izredno bogat je bil tudi glasbeni prispevek naših harmonikarjev ter bobnarjev Srednje šole Sevnica. Ustvarjalci prireditve upamo, da smo navzočim pričarali vsaj košček prazničnega vzdušja in jim prižgali iskrico v očeh.

SREČNO 2024!

Zapisala: koordinatorica prireditve Vesna Škrabar, prof.