Nagradni2024 2

V petek, 10. maja, smo se zbrali vsi dijaki in dijakinje ŠC Krško – Sevnica, ki smo bili v preteklem šolskem letu 2022/23 odlični ter dijaki, ki smo dosegli izjemen uspeh na tekmovanjih oziroma vlagali svoj trud in čas za pripravo in pomoč na šolskih prireditvah. Našo pot so pričeli dijaki in dijakinje iz srednje šole v Sevnici, od koder so prišli do Krškega, kjer so pobrali še nas, dijake iz srednje šole Krško.

Nato se je pot pričela. Bila je dolga, rabili smo slabih 6 ur, da smo prispeli na našo prvo lokacijo, Bologna. Med vožnjo smo imeli vmesne postanke tudi za stranišče, da smo si vzeli kaj za pod zob, in da smo po urah sedenja na avtobusu, tudi kdaj pretegnili malo naše nogice. Glede na to, da smo štartali ob pol 3h zjutraj, smo večino poti do Bologne prespali. Ko smo prispeli v Bologno, nam je naša turistična vodnica povedala par stvari o zgodovini mesta. Imeli smo 1 uro prosto. Seveda prva stvar, ki smo jo naredili, je bil odhod do prvega kafiča, ki smo ga našli, da smo lepo v miru spili jutranjo kavico. Po kavici smo si malo ogledali mesto. Po končanem ogledu Bologne je sledil vrhunec dneva - ogled Ferarrijevega muzeja.

Museum Ferarri Maranello je muzej Ferrarijev, ki leži v mestecu Maranello, v Italiji. Ogled muzeja je trajal približno eno uro. V muzeju smo videli razne tipe avtomobilov znamke Ferrari. Od znanega prvega Ferrari 125 sport, ki ga je poganjal V12 bencinski motor, vse do Ferrari SF90 Spider, ki vsebuje 4.0L motor s kar 986 HP (HP-konjska moč). Ogled je bil zelo zanimiv in poučen. Seveda imajo poleg osebnih avtomobilov v muzeju tudi formule, proizvedene v tovarni Ferrarija. Ko smo šli skozi muzej, smo odšli v Ferrarijev shop, kjer smo si kupili spominke, za spomine, ki jih bomo imeli na ta izlet. Ostala je še tretja, zadnja postaja, mesto Modena. V Modeni, tako kot v Bologni, smo najprej imeli hitro in kratko predavanje o zgodovini mesteca, potem pa 1 uro ponovno prosto. V tej 1 uri smo odšli malo po mestecu. Sam sem odšel tokrat s puncami malo okoli po mestu, kjer smo naredili par slikic, pojedli kos pizze in odšli proti avtobusu. Ob 16h uri smo odšli nazaj proti domu. Celotna pot je bila zanimiva in zabavna, saj smo po avtobusu rajali in popevali, se polno smejali in ustvarjali nova prijateljstva in nove spomine. Torej, če povzamemo naš celotni izlet … UČITI SE SPLAČA.

Enej Tijan Štefanič, E1PTI