Meh

Na 29. državnem prvenstvu iz gradbene mehanike so naši dijaki osvojili tri srebrna priznanja, v kategoriji za 3. letnike Katja Šetinc in Jaka Cerjak oba iz S3a, v kategoriji za 4. letnike Lory Kmetič, G4a.

Iskrene čestitke.

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani je letos organizirala že 29. tekmovanje iz gradbene mehanike za srednješolce. Na tekmovanju se srečajo najuspešnejši dijaki srednjih tehniških šol in tehniških gimnazij ter poskusijo rešiti pripravljene naloge iz mehanike. S tem dijaki ocenijo svoje znanje v primerjavi z dijaki drugih šol.

Na predtekmovanju, ki je potekalo 16. aprila 2024 v Krškem, je sodelovalo deset dijakov Srednje šole Krško, štirje iz G4a razreda in šest iz S3a razreda. Lory, Katja in Jaka so bili zelo uspešni in so se uvrstili na državno tekmovanje. Državno prvenstvo je potekalo 15. maja 2024 na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani. Po 120 minutah reševanja nalog so si tekmovalci skupaj z mentorji ogledali Konstrukcijsko prometni laboratorij. V pričakovanju rezultatov je med kosilom napetost v tekmovalcih naraščala. Medtem je komisija za ocenjevanje pregledala in ocenila naloge sklepnega tekmovanja.

V svečani dvorani fakultete je v popoldanskih urah potekala razglasitev rezultatov. Tekmovalce je pozdravila dekanja fakultete, prof. dr. Violeta Bokan Bosiljkov, dr. Goran Turk, ki je vodja tekmovanja, pa je na kratko komentiral letošnje naloge in razglasil rezultate. Srebrnih priznanj, ki so jih osvojili Lory, Katja in Jaka, smo se zelo razveselili in ponosni smo na njihov uspeh.

Več o tekmovanju na http://km.fgg.uni-lj.si/tekma/

Mentorica Erika Broz Žižek