Spricevala2024 38

Zadnji šolski dan je bil obarvan domoljubno, proslavo smo pripravili dijaki in dijakinje 1. letnika tehniške gimnazije v okviru projektnega tedna s sodelovanjem drugih dijakov šole. Prireditev se je začela s himno, ki jo je odigral dijak Anej Kovačič na trobenti. Več glasbenih točk je pričaralo prijetno vzdušje skozi celoten dogodek. Nastopili so Žiga Plankar, David Pisek in Martin Urek s skladbo Ne pozabi domovine, Jakob Štigl je ob spremljavi Martina Ureka zapel pesem Ta zelena dežela, Tjaš Murenc in Anže Budački pa sta se predstavila z Veselim Ribnčanom.

Sceno so krasili rdeči nageljni, ki smo jih izdelali na delavnici. Oblikovali smo 33 nageljnov iz krep papirja za 33 let samostojne Republike Slovenije. Ti so krasili prostor pred maketo Slovenije, na njej pa so bili predstavljeni slovenski simboli, ki so jih dijaki 1. letnikov narisali pri umetnosti.

Poudarili smo slovenske simbole – grb in zastavo in ugotovili, da šport povezuje Slovence in jih spodbuja k domoljubju. Športniki, ki nastopajo za Slovenijo so naši junaki in prav gotovo domoljubi. Zato smo se v Hramu slovenskih športnih junakov srečali z Juretom Zdovcem, legendarnim slovenskega košarkarjem in domoljubom, ki sodi med najuspešnejše slovenske in evropske košarkarje. Z njim smo posneli tudi intervju ter ga na prireditvi predstavili. Kot domoljubi so se predstavili tudi dijaki R1A s kratkim filmom. Lepote Slovenije pa smo občudovali v filmu o dejavnostih na taboru 1. letnikov strokovnih programov, ki so ga imeli v Završnici.

Prireditev se je zaključila z govorom ravnatelja, ki je bil zadovoljen s šolskim letom in nam zaželel lep dan državnosti in sproščene počitnice. Podelil je tudi nagrade za izjemne dosežke na državnih tekmovanjih in knjižne nagrade 37 odličnim dijakom

Nagrade so prejeli:

  • Žan Vegelj in Sebastjan Kuntarič iz E4A za 1. mesto na državnem tekmovanju iz pametnih inštalacij. Njuna mentorja sta bila Zdravko Vegelj in Igor Poček.
  • Žiga Bajc in Nik Zavišek iz E3C za 2. mesto na državnem tekmovanju elektro šol Slovenije. Njuna mentorja sta bila Zdravko Vegelj in Igor Poček.
  • Matija Maglica iz S2A za 2. mesto na državnem tekmovanju v gorskem teku prejme, ki je tudi član slovenske reprezentance v gorskem teku.
  • Jakob Pavlič iz S4A in Luka Lesjak iz S1A za zlato priznanje na državnem tekmovanju projekcije in kotiranje (PIKO 2024), mentorja sta bila Klemen Zorko in Erika Broz Žižek.
  • Marko Vračun iz S1E za zlato priznanje na državnem matematičnem tekmovanju Kenguru 2024, mentorica je bila Bernardka Novosel.

Maša Baškovč, G1A