Poklicna2024 25

Na svečani prireditvi 4. julija 2024 smo prepletli motiv poletja z obiranjem sadov večletnega truda v hramu učenosti. Dijaki so nam »postregli« z odličnimi rezultati na poklicni maturi. Program sta povezovala Zoja Paulina Levak iz G2A in David Pisek iz G1A. Najboljšim dijakom so priznanja in praktične nagrade  podelili ravnatelj, g. Jože Pavlovič, naš letošnji gost, doktor Andrej Lešnjak, direktor podjetja Q Techna, ki je tudi poskrbelo za praktične nagrade, ter tajnika poklicne mature, g. Miran Pungerčič, in zaključnih izpitov, g. Matej Maučič.

G. ravnatelj je podelil še osem knjižnih nagrad odličnim dijakom, ki se niso udeležili zaključne slovesnosti 24. junija.

Nato pa so bile podeljene nagrade najboljšim na zaključnem izpitu, ki so dosegli maksimalno število točk pri obeh izpitnih enotah. Ti dijaki so: Klemen Novak iz S3E ter Žiga Bajc in Nik Zavišek iz E3C.

Na poklicni maturi se lahko pohvalimo s 5 odličnimi dijaki. 20 točk od skupno 23 sta dosegla Marko Mlakar iz R4A in Žak Kolenc iz S4A. 21 točk od 23 pa so dosegli Matija Sodec Bogolin, Lovro Marinčič ter Jakob Pavlič iz R4A.

Svoje štiriletno delo sta z nazivom ZLATI MATURANT še dodatno pozlatila SIMON GERŠAK iz E4A in BLAŽ TRATAR iz R4A.

Podelili pa smo tudi tri posebne nagrade. Na šoli smo ponosni na dijake, ki ne izstopajo samo v znanju in prejetih priznanjih, pač pa so v štiriletnem šolanju pustili pečat tudi na drugih področjih. Posebno nagrado so prejeli Tjaž Nanut iz E4A, Blaž Tratar iz R4A in Žak Kolenc iz S4A.

Zelo počaščeni pa smo bili tudi s prebrano zahvalo maturantov profesorjem, staršem in vsem ostalim, ki so jim pomagali na poti do cilja. V imenu maturantov jo je prebral Urh Koritnik iz E4A.

Slovesnost smo sklenili z glasbenim nastopom naših glasbenikov: Denisa, Jurija, Davida, Žige, Tjaša in Jakoba, dijakov E1A, S1A, G1A, R3A in S1PTI.

Iskrene čestitke vsem dijakom, ki ste v spomladanskem roku uspešno opravili zaključni izpit in poklicno maturo. Vse dobro na vaših življenjskih poteh, srečno in varno!

Vesna Škrabar, prof.

Prispevek televizije Vaš kanal:

 

Fotografije: Foto Rožman in Erika Broz Žižek