40let V soboto, 19. marca 2016, je potekalo že 11. državno tekmovanje RTK, kamor se je uvrstilo preko 200 najboljših dijakov, ki so se preizkusili v znanju programiranja in algoritmov.

Namen tekmovanja je povečati zanimanje za področje računalništva in informatike ter produkcijo izobraževalnih vsebin med dijaki, kot tudi nagraditi najboljše ter jim omogočiti nadaljnjo pot na teh zanimivih področjih. Na sobotnem tekmovanju so se pomerili v znanju računalništva v eni izmed treh težavnostnih skupin in na tekmovanju v izdelavi spletnih aplikacij. V okviru RTK so se srednješolci lahko pomerili še v dveh kategorijah, in sicer v »Off-line nalogi« Volilna območja in na tekmovanju v izobraževalnih videoposnetkih. Tekmovanje organizira ACM Slovenija v sodelovanju s Fakulteto za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (FRI), Institutom Jožef Stefan (IJS), Fakulteto za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani (FMF), Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani (PeF), Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI), Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem (FAMNIT) ter IEEE Slovenija.

 

Državnega tekmovanja sta se udeležila Jure Bevc in Žiga Vene (oba iz G4A). Jure je dosegel odlično 10. mesto, medtem ko je Žiga premagal vso konkurenco in zmagal. Iskrene čestitke dijakoma ob uspehu.

Mentor: Andrej Peklar  

Ziga Jure Rezultati