WP 20160923 11 19 24 ProV petek, 23. septembra, je v Ivančni Gorici potekalo regijsko tekmovanje v poznavanju Evropske unije, ki ga organizira Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji. Naša šestčlanska ekipa (z eno simpatično rezervo) je pokazala drugo najboljše znanje v regiji, skupno pa zasedla tretje mesto.

 

Ekipa dijakov G3A se je na to tekmovanje pripravljala tako, da je že konec avgusta pripravila, potem pa prve dni šole posnela kratek film na temo »Evropski državljan sem vsak dan«. V filmu so skozi zgodbo srednješolca prikazali, kako sami doživljajo temeljne vrednote EU: človeško dostojanstvo, svoboda, demokracija, enakost, pravna država in spoštovanje človekovih pravic. V film so vključili tudi ravnateljico, učitelje, sošolce, učence naše šole, celo z Domom starejših občanov so se povezali in posneli prizor s simpatično gospo Eli. Film si lahko pogledate na povezavi:

V nadaljevanju so se dijaki »zagrizli« v literaturo, z mentorico so jo utrjevali in se preverjali, in na koncu v poznavanju dosegli drugi rezultat v regiji. Zelo dobro so se izkazali tudi v kvizu, ki je potekal istega dne po testih na Srednji šoli Ivančna Gorica. Skupno so dosegli tretje mesto, kar pomeni, da jim je tokrat za eno mesto pobegnila nagradna ekskurzija v Strasbourg. Ampak ekipa se ne da in že išče druge poti za izlet v Francijo…

Dijakom za zelo zavzeto delo, pravi timski duh in dober rezultat čestitam!

Veronika Gradišek, mentorica