16997667 10155193307102859 8961563799511893172 N

V četrtek, 2. marca 2017, je predsednik RS Borut Pahor obiskal naš šolski center. Odzval se je vabilu mag. Jožeta Pernarja, profesorja fizike, ki je z lastnim delom in trudom, s pomočjo pokroviteljev in nekaterih posameznikov spremenil del šolskih podstrešnih prostov v fizikalni laboratorij, s tem pa dijakom omogočil boljše razmere za učenje. Profesor je na začetku prosil za pomoč tudi predsednika države, ki pa se je odzval z današnjim obiskom, da bi si ogledal laboratorij, med drugim pa se pogovoril z dijakinjami in dijaki.

Po uradnem slovesnem delu, v katerem so visokega gosta pozdravili dijaki Klemen Knez, Gašper Zorko, Nina Kukovičič in na začetku citrar Gašper Vidmar, je predsednika nagovorila tudi direktorica ŠC Krško-Sevnica, gospa Erna Župan Pirkovič. Po pesmi v izvedbi šolskega dueta (Zala Vene in Kristian Franić) pa je sledil vodeni ogled nekaterih učilnic. Predsedniku smo razkazali učilnici za robotiko in CNC tehnologijo, v delu šolske avle pa smo mu pokazali tudi solarni avtomobil, izdelek dijakov ter njihovih mentorjev, ter se pohvalili z zmago na mednarodni tekmi v Sisku na Hrvaškem.

Sledil je še ogled fizikalnega laboratorija, v katerem so dijaki opravili eksperimentalno vajo, nato pa se je predsednik pogovarjal s predstavniki razredov in s tistimi srednješolci, ki so se v preteklem

letu posebej izkazali s svojim učnim uspehom ali z dosežki na različnih področjih.

 

Pogovor s predsednikom

Pogovor je bil iskriv, zanimiv, predsednik je bil vidno zadovoljen in razpoložen, dijaki pa veseli njegovega obiska, še bolj pa priložnosti, da se z njim pogovorijo, na šolskih hodnikih pa tudi slikajo.

Pogovarjali so se o različnih temah - o negotovi prihodnosti za mlade in o pereči sedanjosti, predsedniku pa so nekateri tudi zaupali svoje želje za naprej. V imenu šolskega ansamla so gostu podarili CD z njihovo glasbo, hkrati pa ga poprosili za podpis na šolski dres, ki ga bodo prodali in izkupiček darovali za dober namen. Samo zanj so ob koncu pripravili kviz Milijonar, ki ga je za telefonsko uporabo pred časom razvil naš nekdanji dijak Matic Pribožič. V kvizu so sodelovali: Aljaž Bogolin, Jernej Repše, Sabina Rožac, v računalniško obliko, prirejeno prav za našega predsednika, pa so kviz prevedli: Ambrož Janc, Tilen Godler, Anže Kozole in Adrijan Lebič.

Ob koncu obiska, ki je trajal več kot dve uri in pol, so se dijaki zahvalili za predsednikov čas, ki jim ga je namenil, ter mu v zahvalo podarili sliko Sejalca v akvarelni tehniki (naslikala in izročila gostu jo je dijakinja Loti Gorenc) ter ostala darila, povezana s šolo in z njihovim delom. Uradno zahvalo sta v imenu dijaške skupnosti opravila Larisa Draganovič in Marko Resnik, predsednika dijaške skupnosti Srednje poklicne in strokovne šole Krško in Gimnazije Krško.

Šolski fotografi so pridno beležili dogodek (Žiga Šume, Lara Zorko, Dijana Vujić, Jan Fink in študent Luka Rudman, ki nam je prijazno ponudil pomoč pri fotografskih zapisih), slikovno gradivo pa nam bo vsem spomin na zelo zanimivo popoldne, ki smo ga delili s predsednikom Borutom Pahorjem.

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo in sporočamo, da geslo Šola smo ljudje pri nas velja kot pribito!

Našim dijakom pa ponovno izrekamo pohvalo za ves trud, ki so ga vložili v ta svečani dogodek.

Program sta v sodelovanju z dijaki pripravili profesorici Simona Karl in Alenka Vene.

Alenka Vene

Več fotografij si lahko ogledate na FB strani https://www.facebook.com/SC.Krsko.Sevnica/?ref=ts&fref=ts

in na tej povezavi: https://goo.gl/photos/aah3Yn5BKNAPbC6v6