Cob11179Na letošnjem kvizu Mladi genialci je zmago slavila ekipa elektrotehnikov Srednje poklicne in strokovne šole Krško, ki so jo zastopali dijaki Tino Bajc, Andrej Kvartuh in Andraž Brečko, pod mentorstvom Roberta Rožmana. Strojni tehniki pa so dosegli 4. mesto med 24 tekmovalnimi ekipami iz vse Slovenije.

 Več o tekmovanju si lahko preberete tukaj: https://www.svet-energije.si/dogajanja/slovenski-srednjesolci-v-krskem-prikazali-genialno-znanje-o-energetiki

Preberite tudi zapis Andraža Brečka

Čestitamo!

Letos smo na tekmovanju Mladi genialci ŠC Krško zastopali trije dijaki 4. letnika elektrotehnike in sicer Tino, Andraž ter Andrej. Tekmovanje je potekalo v torek 4.2.2019 v kulturnem domu Krško. Uspešno smo se prebili skozi vsa izločevanja ter tako pristali v finalnem krogu, kjer smo uspeli ujeti največ točk, kljub zalo zahtevnim vprašanjem. Bilo je potrebnega veliko znanja, logike ter hitrega razmišljanja. Vendar pa pot do uspeha ni bila tako enostavna, kot morda izgleda na prvi pogled. Potrebno je bilo vložiti veliko truda in ogromno prostih popoldanskih ur. Pridobljeno znanje nam bo koristilo v prihodnje pri šolanju, modra tudi pri zaposlitvi. Vsi smo mnenja, da je glavna nagrada le češnja na smetani in, da nam več kot to pomeni laskavi naziv državnega zmagovalca ter zlati pokal. Vendar pa brez mentorja, ki je vložil toliko truda in energije, uspeha zagotovo ne bi bilo. Govorim namreč o profesorju Robertu Rožmanu. To je profesor, ki mu je bolj pomembno, kaj dijake nauči, kot pa ocene. Dal nam je dodatno znanje, glavni interes pa mu je bil, da nas izobrazi v smeri jedrske energetike in fizike. Mislim, da smo se kot skupina zelo ujeli in da je to razlog, ki nas je pripeljal tako daleč. Zato se Vam profesor Robert Rožman iskreno in javno zahvaljujemo za sodelovanje ter mentorstvo.

Andraž Brečko, E4A