Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in CMEPIUS nacionalna agencija programa Vseživljenjsko učenje je Šolskemu centru Krško-Sevnica podelila najvišje nacionalno priznanje "Zlato Jabolko kakovosti".

Nacionalna priznanja Jabolka kakovosti podeljujejo najboljšim zaključenim projektom programa Vseživljenjsko učenje. Nagrajeni projekti izstopajo s svojo vsebino, mednarodnim sodelovanjem in vključevanjem različnih partnerjev ter dosegajo pomembne rezultate. Zlata jabolka kakovosti dobijo najboljši projekti v svoji kategoriji.

 

Letošnja razglasitev najboljših projektov je potekala 10. decembra 2015 v hotelu Slon v Ljubljani. Zbrane sta nagovorili dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport in dr. Alenka Flander, direktorica CMEPIUS-a. Podelitev, ki jo je povezovala Bernarda Žarn, so popestrili učenci iz Osnovne šole Nove Jarše in dijaka iz Gimnazije Kranj.

Nacionalna agencija CMEPIUS je na podlagi projektne dokumentacije predlagala mednarodne projekte v ocenjevanje. Zunanji ocenjevalci so izbrali najboljše projekte na podlagi petih kriterijev kakovosti, ki so sledili ciljem programa Vseživljenjsko učenje:

• upravičenost projekta,
• rezultati projekta,
• vodenje projekta,
• trajnost projekta in
• kreativnost ter inovativnost projekta.

Na podlagi ocen zunanjih ocenjevalcev je Šolski center Krško-Sevnica za izveden projekt Compile new competences and implement them to teaching, krajše CNC&IT v kategoriji Leonardo Da Vinci partnerstva prejel ZLATO plaketo Jabolko kakovosti 2015. Gre za najvišje priznanje, ki ga lahko dobi izvedeni projekt v Sloveniji. Nagrado je na svečani podelitvi prevzel Franci Uduč, koordinator projekta na ŠC Krško-Sevnica.

 

Uradna razlaga nominacije:

"V znanju je moč!" Če združimo znanje partnerjev iz različnih evropskih držav, pa je moči za napredek še toliko več. V projektu Pridobivanje novih kompetenc in njihova vključitev v izobraževanje je združilo svoja znanja sedem partnerjev, med katerimi so bile srednje šole in podjetja. Njihov cilj je bil izboljšati strokovne kompetence ter spretnosti učiteljev in dijakov, poleg tega pa obogatiti kurikul dveh učnih področij – obdelave kovin s CNC tehnologijo in informacijske tehnologije. Kakovosten projektni menedžment je prinesel kakovostne rezultate. Slovenski partner ŠC Krško-Sevnica je s svojo aktivno udeležbo na področju obdelave kovin presegel načrtovane aktivnosti. Šola je v izvedbo projekta vložila dodatna sredstva (nakup novega stroja), izvedla več mobilnosti id načrtovanih ter z desiminacijo uspešno angažirala širše, regionalno gospodarsko okolje.

 

Več o projektu najdete tule http://www.sc-krsko.si/index.php/spss/647-projekt-ldv-cnc-it-na-sc-krsko-sevnica-se-je-uspesno-zakljucil

 

Zunanje povezave:

http://www.mizs.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/55/9413/b785c2fd780431c1bb1699d9f229872d/

http://www.dolenjskilist.si/2015/12/11/146440/novice/dolenjska/Jabolko_kakovosti_tudi_za_trebanjski_CIK_in_SC_Krsko_Sevnica/

http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=185833

http://www.cmepius.si/novice-in-dogodki/podelitve-priznanj/jabolka-kakovosti-2015/

Franci Uduč